Cautati cuverturi de pat ieftine care sa se potriveasca in interioarele in care vor fi amplasate si care sa va ofere confort? Puteti gasi cuverturi de pat deosebite la preturi foarte avantajoase, fara sa fie necesar sa faceti investitii uriase in astfel de produse si fara sa renuntati la calitate.


O cuvertura buna este esentiala pentru un somn bun – fara transpiratie si fara sa va fie frig. Umpluturile din fibre sintetice nu sunt deseori optime in ceea ce priveste circulatia aerului, iar productia lor este, in mod evident, neprietenoasa cu mediul inconjurator.

Materialele naturale ofera multe avantaje si sunt de diferite tipuri. In cele ce urmeaza vom analiza avantajele si dezavantajele celor mai comune materiale.

Puteti alege inclusiv cuverturi de pat din catifea pentru un aspect interesant si pentru a obtine acea senzatie pufoasa in momentul in care stati pe ele.

Cuverturi din bumbac

Principalul avantaj al bumbacului este ca aceasta fibra nu are nevoie de nicio curatare chimica in timpul productiei. Daca este vorba de bumbac organic, nu se folosesc substante chimice daunatoare nici in timpul cultivarii.

Pentru persoanele care sufera de alergii, bumbacul este, prin urmare, cu siguranta o solutie pentru a te acoperi si a dormi bine – nu in ultimul rand pentru ca bumbacul absoarbe umezeala fara sa o elibereze.

Dezavantajul evident al acestei fibre este ca nu este potrivita pentru lunile mai reci: pentru a va incalzi bine iarna, o patura facuta in intregime din bumbac ar trebui sa fie foarte groasa – si, prin urmare, foarte grea.

Cuverturi din Fibre de in

Acest material este potrivit pentru cuverturi de vara si de iarna. Datorita proprietatilor sale intrinseci, fibra de in raceste vara si incalzeste iarna – si absoarbe umezeala emisa de persoana in timpul somnului.

Se poate spala la 60 de grade, dar este in continuare un bun respingator de murdarie si foarte robusta. Pentru iarna, o patura din in este deosebit de avantajoasa, deoarece nu se incarca electrostatic.

Multe dintre aceste cuverturi sunt incluse in gama cuverturi pat dormitor lux deoarece fibrele de in sunt ceva mai greu de obtinut si astfel devin materiale ceva mai speciale.

Cuverturi din Lana

Lana insoteste omenirea inca de la inceputul timpului. Acest lucru nu este surprinzator, deoarece principala sa componenta proteica este similara cu cea a pielii umane.

In termeni simpli, acest lucru inseamna ca lasa aerul sa respire fara sa stagneze si, in acelasi timp, retine foarte bine caldura. De asemenea, lana absoarbe umezeala, ca si bumbacul, dar, spre deosebire de acesta, se usuca mai repede.

Cuverturi din Pene de gasca si de rata

Penele sunt moi si pufoase – doua calitati care le permit sa lase aerul sa treaca, pastrand in acelasi timp caldura. Din pacate, acestea nu au o durata de viata lunga: dupa o anumita perioada de utilizare intensiva, penele se descompun.

Indiferent de materialul ales, cu siguranta veti descoperi ca este mult mai placut sa stati pe o cuvertura pe care va simtiti bine si care va place.

Publicare advertoriale SEO contact@xseo.ro