Cum-iti-dai-seama-ca-piticul-are-nevoie-de-aparat-dentar.jpg

Aparatele dentare sau tratamentele ortodontice merg dincolo de sanatatea si igiena orala de baza, pentru a ajuta in alinierea si functionarea adecvata a maxilarului.

Dintii aliniati corect sunt mai usor de intretinut si curatat si astfel se reduce riscul bolilor gingivale, cariilor sau altor afectiuni parodontale. Dintii drepti contribuie la sustinerea muscaturii, mestecatul si dezvoltarea vorbirii, importanta la copiii mici.

Copilul meu are nevoie de aparat dentar?

Problemele de aliniere a dintilor si de maxilar la copii sunt destul de comune si apar din mai multe motive. Unele pot fi mostenite in timp ce altele sunt datorate obiceiurilor pediatrice, bolilor dentare sau accidentelor.

Este posibil ca in momentul in care apelezi la stomatologie copii, medicul dentist sa observe nereguli sau sa iti recomande o a doua opinie.

Insa indiferent ca tu ca parinte observi o neregula sau medicul iti spune, doar un specialist poate determina daca copilul are nevoie de aparat dentar sau nu. Cu cat te prezinti mai devreme la dentist cu atat poti stabili un plan mai bine pus la punct pentru viitor.

Semne ale necesitatii tratamentului ortodontic:

Pana a decide si intreba referitor la aparat dentar pret iata semnele la care sa fii atent ca parinte:
-Dificultate la muscat sau mestecat: daca observi ca cel mic are probleme in a musca sau mesteca pot fi semne ale maxilarelor sau dintilor nealiniate. Dificultatile pot fi subtile si poate nu le observi din prima de aceea medicul este in masura sa stabileasca.
-Scrasnirea dintilor noaptea: se poate datora nealinierii dintilor si in timp poate deteriora dintii si schimba alinierea dintilor.
-Respiratia pe gura: aceasta afecteaza aspectul fetei copilului si cresterea dintilor. Fata alungita cu falci inguste se poate dezvolta pentru ca limba nu se sprijina pe cerul gurii.
-Suptul degetelor sau alte ticuri orale: suptul degetelor poate trage dintii din fata inainte si aglomerarea dintilor de jos. Este un obicei frecvent pana la 2-4 ani, insa daca se continua trebuie sa iei in considerare aparatul dentar.
-Dinti deplasati sau inghesuiti: dintii prea apropiati sau suprapusi pot impiedica ingrijirea adecvata si pot conduce la probleme de aliniere.
-Pierderea precoce a dintilor de lapte: poate contribui la mutarea dintilor in spatiile goale inainte ca dintii adulti sa creasca.

Diagnosticul timpuriu poate face minuni

Unele probleme dentare pot fi corectate mai rapid daca sunt identificate si tratate mai devreme, decat dupa ce au aparut dintii adulti sau dezvoltarea faciala este completa.

Tratamentul poate incepe inca din etapa dintilor de lapte, care de asemenea ar putea necesita indepartare pentru a permite dintilor adulti sa erupa mai usor.

Tratamentul ortodontic nu numai ca imbunatateste zambetul copilului tau dar poate preveni si potentialele probleme ce se pot ivi, dar si dificultatile de a mesteca, a vorbi sau ingrijirea dentara.

8 thoughts on “Cum iti dai seama ca piticul are nevoie de aparat dentar

  1. Ma bucur sa vad ca se abordeaza un subiect atat de important precum ecologia digitala si cum putem reduce amprenta noastra de carbon pe planeta. Este esential sa fim informati si sa ne implicam activ in protejarea mediului inconjurator.

  2. Interesanta perspectiva asupra modului in care putem contribui la protejarea mediului prin alegeri mai responsabile legate de tehnologie. Este esential sa constientizam impactul pe care il avem asupra naturii si sa actionam in consecinta.

  3. Faptul ca se discuta despre solutii durabile pentru reducerea poluarii generate de industria IT reprezinta un pas in directia buna. Ar trebui sa ne implicam cu totii in gasirea unor alternative mai eco-friendly pentru tehnologia moderna.

  4. Articolul este foarte bine documentat si ofera informatii valoroase despre impactul tehnologiei asupra mediului. Este important sa constientizam efectele negative pe care le poate avea utilizarea excesiva a gadgeturilor electronice.

  5. Ma bucur ca am avut ocazia sa citesc acest articol. Mi-a deschis ochii asupra unor probleme cu care nu eram familiarizat si m-a determinat sa investighez mai mult in aceasta directie.

  6. Consider ca subiectul abordat este extrem de important si trebuie discutat mai des. Articolul mi-a oferit informatii noi si m-a facut sa reflectez asupra propriilor convingeri.

  7. Am fost impresionat de profunzimea analizei din acest articol. Autorul a reusit sa aduca in discutie aspecte importante si relevante pentru societatea noastra actuala.

  8. Articolul este foarte interesant si mi-a deschis noi perspective asupra subiectului. Sunt de acord cu ideile prezentate si consider ca ar trebui sa fie mai multa atentie acordata acestui aspect in societate.

Comments are closed.