Spatiul pe care iti doresti sa il amenajezi, fie ca acesta este un apartament sau o locuinta de dimensiuni mult mai mari, regulile pe care trebuie sa le respecti sunt mereu aceleasi.

Trebuie sa ai grija la toate aspectele ce tin de estetica, confort, culoare si la modul in care toti ceilalti oameni din jurul tau percep aceasta locuinta. Evident, nu trebuie ca nimic sa treaca de filtrul propriului gust.

Iata cateva idei practice pe care le poti aplica pentru amenajarea unor apartamente mici, medii sau mari.

Daca ai pereti albi, profita de culori

Peretii albi dintr-o locuinta te vor ajuta sa ai un spatiu mult mai luminos si sa ofere acestuia un sentiment de aerisire. Cel mai important lucru legat de peretii albi ai unui apartament este ca iti ofera sansa de a folosi cat de multe culori iti doresti.

Chiar daca este vorba de piese de mobilier, perne, masute de cafea sau obiecte decorative. Toate acestea pot avea tonuri deschide si cu siguranta vor iesi in evidenta.

Pe un perete alb se vor potrivit tot felul de accesorii si obiecte decorative. Tablourile sunt cele mai avantajate in timp ce un set de 5 perne de culori tomnatice vor fi cu siguranta o solutie practica pentru a oferi camerelor tale cateva culori care induc un confort sporit. 

Incastreaza cat de multe lucruri vei putea

Un sfat care se potriveste foarte bine pentru apartamentele si locuintele de dimensiuni mici este sa te folosesti de peretii grosi sau de suprafetele plane a peretilor pentru a incastra tot felul de spatii care iti sunt de ajutor.

De exemplu, daca ai un apartament cu 3 camera, iar una dintre ele este la un etaj care poate fi accesat prin cateva trepte. Vei putea sa incastrezi ceva sub trepte. 

Sau daca ai o centrala Ariston Alteas One Net 24, aceasta va putea fi incastrata direct in peretii bucatariei sau intr-o fosta debara de depozitare. Trebuie sa fii practic si sa te folosesti la maxim de spatiul pe care il ai la dispozitie.

Cu cat mai putina mobila, cu atat mai bine

Evident, trebuie sa fii si genul de om care nu are nevoie de foarte multe piese de mobilier. Exista oameni care sunt dependenti de mobila si isi doresc sa aiba cat mai multe piese de mobilier in locuinta.

Pentru fiecare obiect din locuinta, trebuie sa existe un loc in mobila pentru depozitarea acestuia. Dar in realitate, cu cat folosesti mai putina mobila, cu atat locuinta ta va fi mai aerisita, tu te vei simti mai putin coplesita de tot ceea ce se intampla.

Daca esti o persoana care isi doreste ca apartamentul sau locuinta sa sa fie cat mai mare sau cel putin sa para mare, aceasta este solutia ta. Renunta la corpurile foarte mari de mobila si alege un mobilier minimalist care iti ofera totusi sansa de a avea spatiu.

Concluzie

Apartamentele de mici dimensiuni sunt chiar mai simplu de schimbat decat crezi. Doar pentru ca sunt mici, aceasta caracteristica devine un avantaj si un confort pentru cel care il amenajeaza.

6 thoughts on “Idei practice pentru amenajari interioare ale apartamentului tau

  1. In final, articolul ne indeamna sa fim mai constienti de modul in care folosim tehnologia si sa ne implicam activ in promovarea unui mediu inconjurator sanatos pentru generatiile viitoare.

  2. Autoarea subliniaza importanta adoptarii unui comportament responsabil in ceea ce priveste utilizarea gadgeturilor si a dispozitivelor electronice. Consumul excesiv de energie electrica si emisiile poluante sunt probleme cu care ne confruntam tot mai des in era digitala.

  3. Articolul de pe Voima.ro prezinta o perspectiva interesanta asupra impactului tehnologiei asupra mediului inconjurator. Este important sa fim constienti de consecintele pe care le are evolutia tehnologica asupra resurselor naturale si sa incercam sa gasim solutii sustenabile.

  4. Am gasit acest articol foarte util deoarece mi-a oferit o mai buna intelegere a temei abordate. Sper sa citesc mai multe articole de acest gen pe viitor.

  5. Mi-a placut modul in care sunt prezentate argumentele si exemplele din articol. Totodata, am apreciat faptul ca autorul a inclus si pareri diverse cu privire la subiectul discutat.

  6. Articolul este foarte interesant si ofera o perspectiva ampla asupra subiectului abordat. Autorul a reusit sa adune informatii relevante si sa le prezinte intr-un mod clar si concis.

Comments are closed.